Meddelelses-
bladet Antroposofi

Artikel fra ”Antroposofi”Antroposofisk Selskabs meddelelsesblad

Omslag-antroposofi-4-2022-web (002).jpg

Læs fra sidste nummer: 

Vestlig meditation og mindfulness

Ved Henrik Sørensen

Hvis folk i dag taler om meditation, er det oftest underforstået, at der er tale om en form for mindfulness-praksis. Derfor kan der være god grund til at sammenligne denne østlige praksis med nogle elementer fra Rudolf Steiners vestligt orienterede meditationsanvisninger. 

Henrik Sørensen beskriver, hvordan vestlige fortolkere af mindfulness definerer praksisformen som "at være opmærksom på en særlig måde: bevidst, i det nuværende øjeblik og uden at dømme". I praksis gøres det ved at hvile i en iagttagelse af åndedrættets bevægelse gennem kroppen - denne opmærksomhed på åndedrættet bruges som støtte til at lade tanker, følelser og andre kropsfornemmelser passere gennem bevidstheden uden at blive fanget i vilkårlige associationsrækker.

Før mindfulness var en del af populærkulturen, blev ordet meditation mere forbundet med "at tænke noget grundigt igennem" - altså en tematisk undersøgelse af et emne. Rudolf Steiners meditationsanvisninger tager også udgangspunkt i en koncentreret brug af tænkningen. Her er således en væsentlig forskel fra mindfulness: den vestlige meditationspraksis peger hen imod en langsigtet forvandling af tænkningen selv.

Læs hele artiklen HER

 

.

 

"

.

 

"

Send et gratis prøvenummer af nyhedsbladet "antroposofi"

Navn *

E-mail *

Tlf. *

Adresse *

Send mig gratis prøvenummer

Success! Message received.