Meddelelses-
bladet Antroposofi

Artikel fra ”Antroposofi”Antroposofisk Selskabs meddelelsesblad

Omslag antroposofi 2 2022 side 1.jpg

Læs fra sidste nummer: 

At være afmægtig

Nutidens okular

ved Christine Gruwez

Som indledning til artiklen står: En bølge af afmagt drager igennem verden. Det hedder sig, at det ufattelige er sket. Vi er lamslåede. Hvad betyder det at være et menneske af sin tid og at forholde sig til nutidens hændelser på en ikke teleskopisk måde, men med et blik for levende sammenhænge?

Udgangspunktet for forfatteren er tidsskriftet Die Zeit, der i marts bragte en overskrift på forsiden: "Hvordan kan vi hjælpe?" - og under den en leder: "Hvordan kan vi beskytte os?" For der kommer analyser og kommentarer i en lind strøm - og man overvældes af kompleksiteten i det hele.

Hermed begynder erfaringen af afmagt - denne følelse borer sig dybt ind i sjælen - og den bliver til en af de dybeste og mest fundamentale erfaringer, som et menneske oplever. I afmagten vinder angst og håbløshed overhånd. Man føler sig lammet. Man kan ikke trække sig væk fra afmagten, for der findes ikke "et tilbage" - og samtidig ser det ud, som om der heller ikke findes "et fremad". Hvad bærer, når intet mere bærer? Hvem bærer mig?

Læs hele artiklen HER

 

.

 

"

.

 

"

Send et gratis prøvenummer af nyhedsbladet "antroposofi"

Navn *

E-mail *

Tlf. *

Adresse *

Send mig gratis prøvenummer

Success! Message received.