Meddelelses-
bladet Antroposofi

Artikel fra ”Antroposofi”Antroposofisk Selskabs meddelelsesblad

Omslag til Antroposofi 2 2021 web.jpeg

Læs fra sidste nummer: 

Tregreningen og det moderne samfund

ved Henning Næss

I 1919 udgav Rudolf Steiner bogen "Die Kernpunkt der Sozialen Frage" i Tyskland. Den blev godt modtaget, trykt i flere oplag og solgt i over 80.000 eksemplarer. Der opstod også et socialt initiativ på baggrund af bogens ideer. De nåede også Norge, da bogen udkom allerede i 1920 med titlen "Kjernepunkterne i de Sociale Spørgsmål". I 2008 kom bogen også i en ny udgave under titlen "Tregrening".

Rudolf Steiners tregreningsimpuls blev til i en vanskelig tid for Europa, ikke mindst for Tyskland. Steiner vidste, at i erhvervslivs- og markedssammenhænge betragtes alt som varer. Men ved at sikre, at erhvervslivsinteresserne ikke bliver defineret alene ved forretning og bliver en del af en global produktionsstimulering, men begrænset ved tregreningens impuls som grundlag, får både forretningsliv, et spirituelt og juridisk liv deres eget område. På den måde undgår man, at værdier, der oprindeligt ikke hører til erhvervsinteresser, bliver opslugt af disse.

Første del af artiklen blev bragt i Antroposofi 1, 2021 - anden del bringes i Antroposofi 2, 2021- herunder linkes til hele artiklen!

.

Læs hele artiklen HER

 

.

 

"

.

 

"

Send et gratis prøvenummer af nyhedsbladet "antroposofi"

Navn *

E-mail *

Tlf. *

Adresse *

Send mig gratis prøvenummer

Success! Message received.