top of page
Eurytmi

Eurytmi

 

Eurytmi er en bevægelseskunst, der tager sit udgangspunkt i sproget og musikken selv. Ligesom alt kan udtrykkes gennem ord og toner, kan dette også få et optimalt udtryk gennem eurytmien. Sproget udtaler menneskets forhold til verden; jeg giver navne til alt det, som kommer mig imøde gennem sanserne. Det musikalske udtryk kommer derimod mere fra den indre følelse af glæde, smerte, spænding, forløsning ...

 

Eurytmien er således altid en leg mellem mig og verden - verden og mig, indtil der opstår et tredje og helt nyt skabt øjeblik, hvor det indre og ydre er blevet et. Det er den rene kunstneriske udfordring i eurytmien. Jeg er både instrument og den, der spiller instrumentet. Derudover bliver eurytmien også brugt indenfor pædagogikken, fra børnehave og gennem hele skoleforløbet til bl.a. at stimulere børns evne til koordination af kroppen, billeddannelse og musikalsk indlevelse, hvilket er tre meget vigtige funktioner i barnets opvækst.

Eurytmien bliver også brugt som terapi. Man kan have et kropsligt handicap og alligevel have et utroligt rigt sjæleliv. Eller omvendt være teknisk begavet men sjæleligt udtæret. Det indre og ydre skal til en vis grad kunne samarbejde for at være et "lykkeligt" menneske, -her kan eurytmien hjælpe til og med gode resultater virke helt ind på kroniske sygdomme. Endnu et område på hvilket eurytmien gør sig gældende, er det sociale. På virksomheder kan man én gang om dagen eller ugen sammen med kollegerne (inkl. direktør og rengøringspersonale!) bevæge sig i en skabende proces. Og et øjeblik glemmes virksomhedens drift, samlebånd PR., osv.. Eurytmien har vist sig at kunne give en arbejdsplads både sammenhold, glæde og initiativkraft.

 

Der findes ca. 25 eurytmiskoler på verdensplan.

bottom of page